Обществото остава в тревога от коронавируса, но тревожността продължава видимо да

...
Обществото остава в тревога от коронавируса, но тревожността продължава видимо да
Коментари Харесай

За повечето българи Covid 19 е „просто силен грип“

Обществото остава в паника от ковид, но тревожността продължава очевидно да понижава, съгласно данни от шестия експресен телефонен сондаж на " Галъп интернешънъл ", отдаден на рецесията с Covid 19, изработен сред 1 и 3 май измежду 881 души.

Опасен, само че в последна сметка просто мощен грип, споделят 56 на 100 от интервюираните. От началото на третата десетдневка на март насам този дял гладко спада, само че и през днешния ден остава максимален на фона на останалите варианти, разясняват анализаторите.

Опцията " не е сериозна заплаха " продължава да става все по-предпочитана, за сметка на опцията " смъртоносна заплаха ": 23 % считат, че коронавирусът не е сериозна заплаха, а 20 на 100, в противен случай, имат вяра, че това е смъртоносна опасност за човечеството, установяват от " Галъп ". Има и напълно дребни дялове на хора, които не могат да отговорят.

Повечето българи не престават да намират ограниченията на държавното управление против ковид за задоволителни, само че непрекъснато си проправя път и чувството, че са прекомерни, разясняват анализаторите.

Две трети преди месец и половина споделяха, че ограниченията са задоволителни. Постепенно, този дял спада до 55 на 100 в този момент. За същия интервал визията, че ограниченията са прекомерни, последователно се утвърди от 17 на 100 до 32 %. Има и напълно дребни дялове на неотговарящи.

Явно продължава тенденцията на нетърпеливост на обществото, маркирана и в предходния сондаж, установяват от " Галъп ".

Като цяло обаче паникьосаните българи към този момент са дребна група. Доказателство за това е и фактът, че болшинство от 53 на 100 е на мнение, че е пристигнало времето да отпадат рестриктивните мерки за пътешестване от едно обитаемо място в друго, а 44 на 100 споделят, че още е рано.

Одобрението за властта остава високо. Продължава обаче и маркираната и в предходния сондаж плавна нормализация на данните във връзка с държавното управление - след първичния отскок. Премиерът Борисов остава с утвърждение измежду над половината от българите - 55 на 100, в актуалната обстановка с коронавуриса. 

Според данните тревогата за приходите остава висока, само че сякаш към този момент не пораства толкоз интензивно като първоначално.

Осем на 100 споделят, че следва да изгубят работа, преди десетина дни делът им беше 14 на 100, а месец преди този момент - 12 %.

Тревожен е обаче ръстът на безработните - от началото на рецесията те са нарастнали с близо 280 хиляди и сумарната безработица сега е на границата на първото двуцифрено число, демонстрират калкулациите от сондажите до момента.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР